Главите ви да мътя аз не искам но съкруши ме този парадокс. Един избират го за папа Римски, а друг пък го запират във затвор. Там криминални вредом са налягали Седят и чакат да им кажат: Вън. А в тоз момент в пречестната Италия за папа няма кой да изберат Ах ненавреме вкараха ме в тоз зандан, отишъл бих и аз във Ватикан. Поповете ченетата раззинаха но нещо се обърка Ватикан и веднага папа Римски ний им тикнахме от нашите, поляците - славянин. На наровете във Нарофоминск стоя, допускаше ли някога кажи, че може Римски папа да съм аз сега, а мама римска естествено че ти. Ах ненавреме вкараха ме в тоз зандан, отишъл бих и аз във Ватикан. Към власт, пари или пък към короната съдбата мята ни насам - натам. Но как на шаха мястото не чопнахме? Потомците не ще ни го простят. А шахът се разписа в неведение пипни го значи и го замени. С кого? Че всеки втори във Туркмения аятолах е и даже Хомейни. Вратите блъскам цял живот като овен с глава, а трябвало - с корана - в Техеран. В Америка, в Европа или в Азия един е болен друг пък виж умрял. На Голда Меир мястото прозяпахме, а четвърт от народа там е наш.
Моше Даян с едно око отдавна е. И другото вземи и го избий. И щом в Иран нещата изтървани са Готов съм аз да ида в Тел Авив.    
И плуват си по Волга ли, по Кама ли Таланти всякакви безброй, безчет. Руслан Халилов, мой съсед по камера Там Мао ще замести въобще.
        С възможности понякога огромни сме. Тук всеки здравеняк е здрав и як. Но без излишна скромност възпитавахме Наследник на Онасис тук у нас. Следете вий за болните, умрелите. Жаки Онасис ний ще изтървем. Ще бъда мил и смел с милиардершите На само аз да съм освободен.
© Емил Петров. Превод, 1999