Почна рано сутринта Час звънец. Графчето стана. Слушай, Вовик, пиячка трябва Всички приятели желаят. Събраха се: шише, шише... Какво? И всичко? Вече край? Щом туй пиене дойде, Краставичката отрязвай! В ход върви бутилка, юзче, Супа ядохме, желе. Щом туй пиене дойде, Краставичката отрязвай Изведнъж Акимов - отрок кучи Закрещя: "Не давам, край!" Ама каза му Малюкин: "Краставичката режи" Карат се, реват и викат. Кохановски - сквернослови Викна: "Пиене щом има - Режи московските ти сноби!" Но Вефешка влезе в баня... На Безродни каза после: "Щом Ф.Малюкин е пиян - Режи последното резе". Като янки понаплюха, И на топло се прибраха. А остана след туй тука Само Горховер наквасен Сутрин гладно ни е нещо, Где си супа, где желе? Братя, в пиенето следващо Краставица донесете!
Бележки на автора

* "Кучка" - тази дума се използва не толкова за определяне на социалната позиция на моя приятел В.Акимов, а за рима. За правилното съществително "Малюкин" се римува само с думата "кучка", а освен това е в пияно състояние. В нормалната си форма тя (т.е. собствено съществително име) не се римува с нищо.

* "Сквернословие" - също се използва, за да не се посочва вида на дейностите или поведението на И.В.Кохановски - това по-скоро може да се припише на В.Висоцки - но за рима.

* "Фраер" - определена социална прослойка, която общо се нарича дяволи или печати, а понякога и безкрили червеи. Данните на Fraer и сто процента, както и фразите са евтини: за тази категория, за разяснения, се обърнете към М.Горховер.

* Последният катрен е написан от името на В.Акимов. Той също би искал да добави: "измийте чиниите си", но авторът няма повече хартия.

До моя редактор или издател:
Моля ви да отпечатате тези стихове без никаква промяна. Това е моята спешна молба.
P.S. Всички тези редове са посветени от мен на обществото на Б.Р.И.Г. (Братя Руски И Горховер). И всичките си доходи от публикации искам да взема предвид личното имущество на членовете на гореспоменатото общество.

Отговор:
Първо, позволете ми да ви изкажа дълбокото си съжаление и дълбоките си съболезнования, че ме избрахте за свой редактор. Не можах, колкото и да се опитвах, да оценя достойнството на твоето творение, защото Не открих никакви заслуги у него.
Според мен работата ви е просто хулигански трик, гангстерска атака, ако не срещу редакцията на списание КРАХОДЕЛ, то срещу мен лично. Сега за щастие дните на дуелите отминаха и аз не съм някакъв тартариец или арменски фанатик Дунжанян, аз съм руският редактор Рабинов, имам право да изисквам удовлетворение и моля за удовлетворение под формата на лична среща за маса в един от московските ресторанти.
P.S. Пия коняк КВ, обичам жулиени и кебапчета, пуша "Прима" и нямам жена. Ако всичко това ми бъде дадено, обещавам да забравя завинаги всичко, което сте написали.
Искрено ваш Рабинов,
редактор на Краходел, кръстен, неженен
© Емил Петров. Превод, 2020