Van ki Mohamedet vallja, van ki Allahot, ki Jézust Van ki nem hisz senkinek, s az ördögtől se fél, Remek vallást találtak ki, szerintem a hinduk, Hogy feldobva a bakancsot - a testünk tovább él! Folyton a kéklő égbe vágysz, Majd újjá születsz álmokkal, Ám hogyha disznó módon jársz, majd azzá válsz a vágyakkal. Ha sandán néznek jóember rád, nap mint nap a "bölcsek" Kellemetlen? - csipkelődés egyre több ér majd Ám ha ellenséged halálának szemtanúja voltál A következő életedben "sólyom" szemet kapsz. Élj békés nyugodt életet, és nem lesz okod panaszra, lelked egy Főnök testében talál majd újabb malasztra.
Mily színes ez a paletta, én fel sem bírom fogni, Büszkén élt, és tisztelték - s most bolond ez az úr. Bár nem rózsás e helyzet, azért hálát lehet adni, Hogy nem ott kint a réten motyog szarvasmarháúl! Hát inkább menjünk, ne légy rest ne halmozd te a bűnt, és mást... Figyeld, nem vagy-e kicsinyes, mert attól aljadékká válsz.
Ha udvaros vagy, épitési vezető is lehetsz, majd vezetőből könnyűszerrel miniszerré válsz, Ám ha fejed üresen kong, akkor akárhová mehetsz: Úgy élsz ezer évig, amíg el nem visz a frász! Oly rossz a papagáji lét, s a kígyóé oly lééha, nem jobb-e élni életed, hogy ember maradsz nééha. Nos ki volt ki, és kivé lesz, nem oldották meg mára. A kutatokat őrjíti a kromoszóma, s gén talány. E vedlő macska lehetett egykor egy bitang ember, E kedves úr pedig, - lehet - egykor vígan csaholt. Én lelkesedve pogózok tombol bennem az indulat... Kényelmes hitet nyújtanak, így üdvözlöm a hindukat.
© Iljusin Vjacseszláv. Fordította, ?