Наші вуха багато чуток уражає! Пліток іще більше, ніж молі! Чутки ходять, ніби все подорожає Абсолютно, особливо джинси й алкоголь.   Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах. - Ой, що робиться? - траншею вчора рили, Відкопали дві старі коньячні лутки! - Кажуть, воду самогоном шпигуни труїли. Ну, а хліб тепер із риб’ячої луски. Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах. - Слухай! Ти не чув? Під землею щось будують. Кажуть на випадок адської війни. - Ви не чули? - Скоро бані всі закриють, І назавжди! - Як же митись будемо без них? Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах.
- А ви чули? - все одразу відміняють. Відмінили навіть воїнський парад. - Кажуть, все, можливо, позабороняють! І піде тоді до біса все на лад. Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах.
- А ви знаєте? Мамикіна знімають! За розпусту, часті бійки та пияцтво! - І до речі, вашого сусіда-хама забирають. Він на Берію був схожий - цю болячку. Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах. Загартовані в життєвих заварухах, Далі ширяться плітки без перепон. Плітка ходить, що не буде більше чуток, Ходить чутка, що пліткй всі заборонять. Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах.
Не чекайте, щоб плітки з чутками зникли. Дурна плітка на вустах у істеричок. До пліток хороших люди ще не звикли, Кажуть, що усе це вигадки й дурнички. Ніби мухи тут і там, чутки ходять по дворах, А щербатії бабусі їх розносять по домах.
© Микола Попов. Переклад, 2009