POLISH
VLADIMIR VYSOTSKY'S
MUSEUM IN KOSZALIN
Panter Tanter Produksjoner inviterer til Vysotskij-konserter - Januar 2012

Panter Tanter Produksjoner, Tigeronklene og Tigergutt skal gjøre en konsert på en Vysotskij-festival i Koszalin (Polen) 28 januar 2012. Arrangør er Muzeum Wlodzimierza Wysockiego. Som en oppvarming til dette, gir vi deg mulighet til å oppleve vårt Vysotskij-program på ulike steder i Trondheim.

KGB ANSVARLIG FOR VYSOTSKIJS DØD

Den kjente russiske visesangeren Vladimir Vysotskij ble drept av sin lege og agenter for den sovjetiske etterretningstjenesten KGB. Det hevder forfatteren av en ny bok om «Russlands Bob Dylan».

Ifølge den offisielle versjonen døde Vysotskij av hjerteattakk 25. juli 1980, i en alder av 42 år. Men i boken «Hvem drepte Vysotskij?» skriver forfatteren Marlena Zimna at visesangerens lege like etter dødsfallet innrømmet overfor henne å ha tatt livet av Vysotskij.

- Det tok vi elegant hånd om ved å gi ham en dødelig cocktail bestående av alkohol, beroligende midler og giftige stoffer, skal legen Anatolij Fedotov ha sagt. Han skal ha handlet på ordre fra KGB-agenter, og døde selv kort tid etter under uklare omstendigheter.

Vladimir Vysotskij var svært populær i den tidligere Sovjetunionen og en enorm folkemengde fulgte hans båre til graven.


Developed by VERY Ltd. in 2006-2016